Prajitura cu mere

de getix in Prajituri, 27 Ian 2013 | 2045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 5 linguri cu zahăr,
  • 5 linguri cu făină,
  • 1/2 pliculeţ praf de copt,
  • 3 linguri de apa minerala
  • Crema de mere :
  • 2 kg mere,
  • 6 linguri zahar pt topit,
  • zahar vanilat (2),
  • sorţişoară măcinată + 3 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie
  • am cumparat plic de la Dr.Oetker+ esenta de vanilie
  • Ornat : 400 ml frişcă lichidă Hulala, fulgi de migdale prăjiţi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curăţă   de coajă. Se taie  fâşiuţe, precum feliile de portocale  si se amesteca cu scortisoara, zaharul  si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit  zaharul caramelizat se tapeteaza  cu unt. Merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat.

 Intre timp pregatim blatul :  se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare . Gălbenuşurile se freacă cu zaharul pana devine o crema,   iar in timp ce mixam punem si apa minerala ( nu toata odata ). Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt.   Cand merele  sunt aproape coapte, se scoate tava si se pune blatul peste mere apoi se introduce iar la cuptor .  Cand blatul este copt , se dă la răcit.

Cat se raceste  blatul+ merele , pregatim  crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic apoi mixam si frisca.

Eu nu am mai pus zahar in frisca . Rasturnam blatul pe un platou, aranjam merele sa fie uniform, punem crema de vanilie , apoi frişca şi presărăm deasupra   fulgi de migdale prajti. Se lasă la rece până a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 200333
retete culinare - Prajitura cu mere 200334
retete culinare - Prajitura cu mere 200335
retete culinare - Prajitura cu mere 200336
retete culinare - Prajitura cu mere 200337
retete culinare - Prajitura cu mere 200338
retete culinare - Prajitura cu mere 200339
retete culinare - Prajitura cu mere 200340
retete culinare - Prajitura cu mere 200341
retete culinare - Prajitura cu mere 200342

COMENTARII (13)

getix 1

08.05.2013, 17:46

Rocsi, Simo

iamiyami 1

31.05.2013, 16:37

buna, poti te rog sa-mi mai explici pasul cu zaharul carameliza, cum il tapetam cu unt? sau topim direct in tava zaharul si pe urma ungem cu unt, am inteles bine? Merci mult

getix 1

31.05.2013, 21:26

eu am topit direct in tava, iar apoi cand s-a racit zaharul, am uns cu unt pe toata suprafata acesteia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21