Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 15 Sep 2013 | 21659 vizualizari

 

la prepararea aluatului am folosit crema de branza Ceva Fin cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 1 kg mere
  • scortisoara dupa gust
  • 3 linguri de zahar
  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 plic praf de copt (stins in zeama de la 1 lamaie mica)
  • 100 gr. zahar tos
  • 4 oua
  • scortisoara dupa gust
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr., depinde ce faina folositi, cate de mari sunt ouale, etc)
  • Zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Culegem merele din gradina. ;)

Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot.

Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit.

Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins in sucul de lamaie iar la final adaugam faina cat este necesar. Noua ne place mult aroma de scortisoara, de aceea intotdeauna pun scortisoara atat in umplutura cat si in foi.

Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi il impartim in doua.

Intindem o foaie, o asezam in tava unsa cu ulei,o perforam si asezam merele calite in strat generos.

Intindem si cealalta foaie, o asezam peste mere, nu uitam sa o perforam si dam tava la copt pentru cca 40 min la temp. moderata pana se rumeneste.

O lasam la racit apoi decoram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 260134
retete culinare - Prajitura cu mere 260135
retete culinare - Prajitura cu mere 260136
retete culinare - Prajitura cu mere 260137
retete culinare - Prajitura cu mere 260138
retete culinare - Prajitura cu mere 260139
retete culinare - Prajitura cu mere 260140
retete culinare - Prajitura cu mere 260141
retete culinare - Prajitura cu mere 260142

COMENTARII (16)

Teo 1

16.09.2013, 22:06

cred ca e un aluat mai bun, mai pufos!

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 19:57

babi5 1

15.12.2013, 00:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L