Prajitura cu mere

de Bunica in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 1073 vizualizari

 

Tot zaceau cateva mere prin cosul cu fructe si m-am gandit sa le folosesc .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 3 linguri zahar deasupra merelor
  • 1 lingurita scortisoara
  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.

Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.

Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.

Lasa sa se raceasca.

Intre timp spali merele si le razi.

Pune merele in vasul ceramic.

Le netezesti usor cu o lingura.

Presara zaharul si scortisoara peste mere.

Da vasul la cuptorul incins la 160 grade.

Blatul

Mixeaza ouale cu zaharul pana la dublarea volumului.

Adauga uleiul mixand in continuare.

Scoate telurile si adauga faina.

Amesteca faina in compozitie usor cu ajutorul unei spatule.

Scoate forma cu merele din cuptor si toarna blatul deasupra.

Cand este rumenit,fa testul cu scobitoarea,scoate vasul din cuptor .

Lasa sa se raceasca .

Pune o farfurie deasupra vasului si printr-o miscare ferma rastoarna prajitura.

Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5
Prajitura cu mere-6

COMENTARII (16)

dantes

dantes 1

14.03.2015, 06:49

Buna!

_Alina_

_Alina_ 1

14.03.2015, 10:49

-Licurici-

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:10

buna si aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!