Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 6220 vizualizari

 

Ceva simplu sau nu, depinde din ce perspectiva privesti.....

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic de Creme Ole de ciococolata neagra cu portocale
  • Foaia 2
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • Foaia 3
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala
  • Umplutura
  • 2 kg mere ionatane
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara
  • zaharpudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi amestecam cu praful din plicul de Creme Ole. Incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Foaia 2 :

Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi faina. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Foaia 3 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi amestecam cu praful din plicul de Creme Ole. Incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Asamblare. Dupa ce s-au racit si foile si umplutura ne apucam sa asamblam prajitura. Asezam foaia 1, intindem jumatate din merele calite, asezam foaia 2, peste foaie punem restul de mere calite si asezam foaia 3, presam putin, apoi taiem marginile, asta pentru aspect frumos, marginile se mananca primele, eu le tai mai grosute. apoi portionam prajitura in cate parti dorim si pudram cu zahar.Gata, simplu si gustos, zic eu.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea