Prajitura cu mere de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 5930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg mere
  • 500 g gris
  • 500 g zahar
  • 800 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt.

Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat.

intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu ulei asez jumatate din compozitie, apoi jumatate de mere, din nou amestecul uscat, apoi merele. Am nivelat si am introdus la cuptor pentru approx 40-50 min. 

Se presara cu scortisoara si zahar pudra dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi