Prajitura cu mere si crema de vanilie

de Alina26 in Prajituri, 27 Oct 2013 | 13937 vizualizari

 

De mult timp vroiam sa fac o prajitura asa.....adica sa fie "cuburi" sau "patratele"..umplute cu crema.....Si in sfarsit m-am hotarat si am facut.Poate ca aspect nu sunt frumoase,in schimb e dulce-acrisor...si foarte buna.:D...incet incet am sa capat experienta si data viitoare vor fi mai frumoase!!! :);)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10lg zahar
  • 10lg faina
  • 3lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • Compozitia de mere:
  • 1,5 kg mere
  • zeama de la o lamaie
  • 5lg zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic "Crema de vanilie Dr.Oetker"
  • 500ml lapte rece
  • 250g frisca Hulala
  • 3 lg zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

1. Am spalat,curatat merele si le-am dat pe razatoare.Le-a pus la calit cu zahar,zeama de lamaie si scortisoara,si am lasat pana a scazut toata zeama. Am lasat la racit.

Blatul:

1. Am separat galbenusul de albusuri.Am batut albusurile cu un praf de sare,apoi rand pe rand am adaugat cate o lingura de zahar,am mixat pana si-a dublat volumul.

2. Rand pe rand am adaugat cate un galbenus continuand sa mixez.Apoi am pus apa si uleiul  continuand sa mestec.

3. Am pus faina si praful de copt,cernute,in ploaie,mestecand incet.

4. Am incins cuptorul 180°.Am uns si tapetat cu faina o tava,am adaugat compozitia si am dat la cuptor pentru 45 de minute(tava de 26cm-36cm).Am facut proba cu scobitoarea,si am lasat sa se raceasca.

Crema:

1.Am batut praful pentru crema cu lapte rece si zahar vanilat.La inceput la viteza mica,apoi viteza mare pentru 3 minute.

2.Am mixat si frisca. Apoi am mestecat crema cu frisca.

Asamblarea:

1. Am taiat blat in 3 parti.

2. Am pus merele,apoi iar blat,crema si iar blatul.

3. Am taiat patratele si le-am ornat cu crema care mi-a ramas.

Sper sa va placa.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere si crema de vanilie-0
Prajitura cu mere si crema de vanilie-1
Prajitura cu mere si crema de vanilie-2
Prajitura cu mere si crema de vanilie-3
Prajitura cu mere si crema de vanilie-4
Prajitura cu mere si crema de vanilie-5
Prajitura cu mere si crema de vanilie-6
Prajitura cu mere si crema de vanilie-7
Prajitura cu mere si crema de vanilie-8
Prajitura cu mere si crema de vanilie-9
Prajitura cu mere si crema de vanilie-10
Prajitura cu mere si crema de vanilie-11
Prajitura cu mere si crema de vanilie-12
Prajitura cu mere si crema de vanilie-13
Prajitura cu mere si crema de vanilie-14
Prajitura cu mere si crema de vanilie-15
Prajitura cu mere si crema de vanilie-16

COMENTARII (15)

Valclaudia

Valclaudia 1

27.10.2013, 20:34

arata bine de tot!

Ina

Ina 1

27.10.2013, 21:26

Alina26

Alina26 1

27.10.2013, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!