Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
O prajitura simpla dar delicioasa, preluata de pe blogul Laurei Sava
Radem merele pe razatoarea mare si presaram scortisoara din belsug. (nu calim merele pe foc)
Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.
Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.
Cu o treime din margarina ungem tava ( eu am pus la prima tava cubulete, ca in reteta Laurei, dar daca merele nu-si lasa suficient suc risti sa obtii o crusta groasa la fundul tavii, iar prajitura se va taia mai greu ). Turnam in tava jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina, apoi imprastiem jumatate din cantitatea de mere cu scortisoara ( cu tot cu sucul lasat din mere ) , apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Presaram deasupra alune pisate .
Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca si taiem dupa preferinte.
1
Desi prajitura nu are un blat mixat sau framantat, ea se va lega foarte bine in timpul coacerii, obtinand o prajitura de mere in straturi, ca atunci cand folosim o coca.
2
Se poate inlocui cu succes margarina cu unt, dar nu va mai fi o prajitura de post
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult