Prajitura cu mere ,stafide si nuci

de angelika in Prajituri, 5 Ian 2013 | 2160 vizualizari

 

Este iarna. Mirosul de mere cu scortisoara te imbie sa faci o prajitura si sa o mananci cu intreaga familie in prag de seara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte( apa sau sifon )
  • 1 praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1 kg de mere( de Voinesti )rase
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci zdrobite
  • 50 g stafide scaldate in rom
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ,stafide si nuci:

Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider.

Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam merele ,le radem, le amestecam cu zaharul ,nuca ,stafidele ,zeama de lamaie ,scortisoara si le punem intr-o cratita la calit  timp de 10 min.

Se ia aluatul din frigider si se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune pe fundul unei tavi tapetata cu foaie de copt.Se rastoarna umplutura pe care o acoperim cu urmatoarea foaie de aluat.Se ia un cutit si se traseaza pe foaia de deasupra linii subtiri dupa inspiratia fiecaruia.Se unge cu oul batut  si se da la cuptor incalzit ptr. o jumatate de ora.Se lasa sa se raceasca in tava si se taie in diferite forme.

POFTA BUNA !!!

 

TIPS-URI

1

merele si scortisoara sunt inseparabile

2

un aspect frumos il obtinem daca pentru a unge prajitura cu mere cu ou folosim o pensula de silicon

COMENTARII (7)

adry88

adry88 1

05.01.2013, 18:48

MonaMimi

MonaMimi 1

05.01.2013, 21:22

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01