Prajitura cu miere

de Bunica in Prajituri, 18 Dec 2011 | 24406 vizualizari

 

Am preparat o reteta de Prajitura cu miere

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 2 oua 
  • 1/2 paghet margarina 
  • 4 linguri miere 
  • 300 g zahar 
  • 420 g. faina 
  • 200 ml. lapte
  •  1 plic praf de copt 

Crema:  

  • 200g. margarina sau unt 
  • 300g. zahar 
  • 2 linguri faina 
  • 3 linguri cacao 
  • 10 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

 Cat blatul este in cuptor se pregateste crema. Intr-o cratita de 1 l. se pune zaharul  ,faina, cacao,laptele si margarina.e fierbe pana incepe sa se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se lasa la racit. 

Blatul se taie in forma dorita. Fiecare bucata de prajitura se da prin crema calduta si se aseaza pe platou.

 

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate pune apa si prajitura este de post.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu miere-0
Prajitura cu miere-1
Prajitura cu miere-2
Prajitura cu miere-3

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

19.12.2011, 01:18

Prajitura cu miere e preferata mea

Bunica 1

19.12.2011, 18:32

rocsi vino repede ca mai am cateva bucatele

mady29 1

24.02.2014, 19:47

Cat de mare e tava in care ai facut-O?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04