Prajitura cu miere de albine

de cristinutza_vida in Prajituri, 4 Ian 2013 | 10792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat foi
  • 170 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin otet;
  • faina cat cuprinde(sa iasa un aluat potrivit de mare)
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 170 gr zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 2 vanilii
  • Ingrediente Glazura:
  • 200 gr zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • putina apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Mod de preparare foi:

Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut cele 5 minute se ia de pe abur si se adauga faina cat cuprinde,atata cat sa iasa un aluat potrivit de moale.

Aluatul obtinut se imparte in patru portii egale,care se intind si se coc pe dosul tavi,eu am folosit o tava putin mai mica decat cea de cuptor.

Preparare crema:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul,cand incepe sa fiarba se adauga grisul,trebuie sa fie un gris mai moale.Grisul preparat se lasa la rece pana se raceste complet.

Separat se spumeaza untul cu mixerul,apoi se adauga putin cate putin din grisul rece pana se incorporeaza tot,la sfarsit se adauga vanilia.

Asamblare:

Crema se imparte in doua,pe un platou se pune una din cele 4 foi,se pune jumatate din crema,se pune a doua foaie,se pune gem,iar foaie,crema ramasa si ultima foaie.

Se lasa la rece pana se prepara glazura.

Preparare glazura:

Se pune zaharul intr-un castron mai mic,se adauga cacaoa,se incorporeaza totul,se adauga uleiul si apa fiarta putin cate putin.

Glazura rezultata se intinde peste prajitura foarte repede pt ca se intareste.

Se decoreaza dupa preferinta! 

 

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

05.01.2013, 12:30

buna

iri_iri 1

05.01.2013, 12:52

cristinutza_vida 1

05.01.2013, 23:01

multumesc!da este foarte buna,dar si usor de preparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18