Prajitura cu mure si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Dec 2014 | 1056 vizualizari

 

N-are introducere, are bezea si mure.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 125 g margarina rama
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 210 g mure ( pot fi si mai multe,eu atat am dezghetat)
  • Crema fiarta
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g zahar
  • 35 g amidon
  • 300 ml lapte
  • pliculet finesse vanilie bourbon
  • un praf de curcuma pentru culoare
  • 200 ml frisca
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si bezea:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana incorporam tot albusul.Tapetam o tava (34/22 cm) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava,o nivelam si apoi asezam murele trecute prin faina amestecata cu zahar.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema : O pregatim din timp ca sa fie rece cand asamblam prajitura.Intr-o craticioara punem galbenusul de ou,zaharul,amidonul si diluam cu laptele,punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam pliculetul cu finesse vanilie,omogenizam si lasam sa se raceasca bine.Cand s-a racit bine mixam cateva minute si apoi incorpozam frisca.

Bezeaua : Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul,putin cate putin si continuam sa mixam,picurand cate un strop de zeama de lamaie.Mixam pana obtinem o bezea ferma si zaharul este topit.Tapetam cu hartie d ecopt tava in care am copt prajitura intindem bezeaua si bagam la cuptor la foc foarte mic lasand cuptorul intredeschis.Lasam pana se usuca bine.

Asamblare :

Scoatem hartia de copt de pe prajitura si intoarcem invers prajitura,partea de jos sa devina partea de sus,pentru ca murele s-au lasat mai la fund.Intindem crema si apoi asezam bezeaua,usor sa nu o rupem prea rau,e destul d egreu sa nu s erupa dar incercam.Lasam vreo ora si apoi o portionam,eu am lasat-o peste noapte,apoi cu un cutit zimtat am portionat-o incercand sa nu rup prea rau bezeaua.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mure si bezea-0
Prajitura cu mure si bezea-1
Prajitura cu mure si bezea-2
Prajitura cu mure si bezea-3
Prajitura cu mure si bezea-4
Prajitura cu mure si bezea-5
Prajitura cu mure si bezea-6
Prajitura cu mure si bezea-7
Prajitura cu mure si bezea-8
Prajitura cu mure si bezea-9
Prajitura cu mure si bezea-10
Prajitura cu mure si bezea-11
Prajitura cu mure si bezea-12
Prajitura cu mure si bezea-13
Prajitura cu mure si bezea-14

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.12.2014, 22:24

Imi placeee

anca_rm 1

02.12.2014, 08:56

e foarte buna si fara introducere Cleme , imi place

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!