Prajitura cu nuca de cocos

de dobrezaira in Prajituri, 23 Noi 2012 | 5236 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Bounty bars, insa am facut cateva modificari. In loc de gris la crema am pus faina, iar in loc de glazura glazura de ciocolata am ras ciocolata alba.125

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr cocos
  • vanilie
  • Sirop :
  • 3 linguri zahar,
  • 1/2 pahar apa
  • ciocolata alba razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru 20-25 de minute.

Intre timp am facut siropul si crema. Pentru sirop am ars zaharul si am adaugat apa. Am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi am dat la rece.

Pentru crema am desfacut faina cu laptele rece, am adaugat zaharul si untul si am pus pe foc mestecand intr-una sa nu se lipeasca de fund, pana la primul clocot. Am dat deoparte si am pus vanilia si toata nuca de cocos, amestecand pana aceasta s-a incorporat.

Blatul rece se insiropeaza cu siropul de zahar ars, asezam in strat uniform crema de nuca de cocos, iar deasupra radem ciocolata(eu am avut alba).

O dam la rece pentru vreo doua ore, apoi o taiem dupa plac.

 

TIPS-URI

1

Tava este de 18x28 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca de cocos-0
Prajitura cu nuca de cocos-1
Prajitura cu nuca de cocos-2

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

23.11.2012, 20:06

Pe placul meu este

lilik

lilik 1

23.11.2012, 22:23

minunata praji si delicioasa

dobrezaira

dobrezaira 1

24.11.2012, 10:56

am pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!