Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

de Adinacarla in Prajituri, 16 Mai 2010 | 8910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 250gr zahar
  • 100g nuca cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • zeama lamaie
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 ling faina sau amidon
  • 400 ml lapte
  • 200g unt
  • 1 esnta vanilie
  • décor
  • 30gr cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello):

Blat
Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga 200 ml lapte, se amesteca in continuare apoi se adauga faina sau amidonul(eu am folosit amidon) amestecat in prealabil cu cei 200 ml lapte si esenta de vanilie sau suc de lamaie .Se fiebe pe aburi pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit putin , se adauga untul Crema se intinde deasupra baltului, se presara nuca de cocos si se da la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello) 32049
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello) 32050
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello) 32051

COMENTARII (5)

Adinacarla 1

16.05.2010, 18:57

asa-i e chiar buna...nu ma steptam sa fie asa buna...aproape ca nu mai am...

nadina73 1

16.05.2010, 19:18

super buna trebuie sa fie ,felicitari 5 furcu

Adinacarla 1

16.05.2010, 20:39

multumesc nadina pentru furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S