Prajitura cu nuca de cocos si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mai 2012 | 15727 vizualizari

 

O prajitura tare buna si racoroasa. By vero_closca.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 4 cani zahar
  • 4 cani iaurt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet unt
  • 1 cana nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si iaurt:

Intr-un vas se amesteca 4 cani faina cu 3 cani zahar, peste care se toarna 3 cani de iaurt, ouale batute si praful de copt. Se omogenizeaza bine toate ingredientele si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ultima cana de zahar se amesteca cu nuca de cocos si se presara deasupra aluatului. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 30-45 minute, pana devine nuca de cocos aurie. Cand este gata se lasa la racit.

Intre timp untul se topeste si se lasa sa se racoreasca putin dupa care se adauga cana de iaurt ramasa si se toarna peste prajitura racita usor inainte. Se lasa la racit (de preferat pana a doua zi) dupa care se serveste. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si iaurt 164252
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si iaurt 164253
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si iaurt 164254
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si iaurt 164255
retete culinare - Prajitura cu nuca de cocos si iaurt 164256

COMENTARII (28)

laura_n 1

12.07.2012, 16:20

oricum, a meritat

Raluca57 1

18.01.2014, 13:16

Foarte buna prajitura! textura si aroma interesanta, ceva nou. Va sfatuiesc sa o mancati dupa o zi sau macar dupa ce se raceste f f bine. Eu nu am avut rabdare, am gustat calduta si prima impresie nu a fost grozava. Dar rece este minunata!!!! Raluca

mirela0911 1

18.01.2014, 19:29

Raluca, intr-adevar rece e cea mai buna! Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D