Prajitura cu nuci verzi si ciocolata

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Iun 2014 | 1073 vizualizari

 

Bunaaaa!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker.
  • nuci verzi din dulceata
  • CREMA
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr.Oetker
  • esenta de visine Dr.Oetker
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca batuta
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci verzi si ciocolata:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt, punem nucile si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Se scoate, se rastoarna pe platou cu nucile in sus si se lasa la racit.

Crema: Punem intr-un vas inalt laptele, frisca si putina estenta de visine, punem crema din plic si mixam.

Asamblare: Peste blat punem crema, iar deasupra frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune cirese, visine...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323974
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323975
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323976
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323977
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323978
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323979
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323980
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323981
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323982
retete culinare - Prajitura cu nuci verzi si ciocolata 323983

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

03.06.2014, 15:12

Multumesc dragilor

anca_rm 1

04.06.2014, 08:49

delicios

Rocsi 1

04.06.2014, 18:42

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21