Prajitura cu pere

de aziz in Prajituri, 17 Noi 2011 | 1866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • jumatate pahar de ulei(pahar de plastic de unica folosinta are 125 ml cu el masor de obicei) 
  • jumatate pahar cu lapte (acelasi pahar de plastic)
  • 75 gr zahar
  • 2 pahare de faina alba(pahar de unica folosinta ca mai sus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 3-4 pere
  • 2 linguri generoase caramel
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • trei sferturi dintr-un plic cu praf de copt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se curata perele de coaja si cotoare si se taie cubulete, apoi se pun intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie.

Punem cele doua linguri de caramel intr-o tigaie sa se topeasca si adaugam perele scurse de apa cu lamaie. Lasam perele sa se caleasca in caramel cam 15 minute pana incep sa devina stravezii, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul +zaharul vanilat apoi adaugam uleiul, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. In acest amestec incorporam perele cu tot cu caramel. Punem in tava hartie de copt si punem prajiturica. Dam la cuptorul preincalzit 175-180 grade pana trece testul scobitorii, tava este cu dimensiunea de 20/30 cm .

Prajitura nu iese foarte inalta daca o doriti la volum dublu ,dublati cantitatile desigur :).

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere-0
Prajitura cu pere-1
Prajitura cu pere-2
Prajitura cu pere-3
Prajitura cu pere-4
Prajitura cu pere-5
Prajitura cu pere-6
Prajitura cu pere-7

COMENTARII (37)

aziz

aziz 1

18.11.2011, 14:11

Miuta e tare finuta ,o sa-ti placa

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 17:11

aziz

aziz 1

04.04.2012, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!