Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

de danakarin in Prajituri, 9 Oct 2011 | 11797 vizualizari

 

In acest timp al anului toate brutariile si cofetariile orasului sunt napadite de aceasta prajitura , foarte populara, pe drept, si care se serveste in patrate mari de 5/ 5 cm.

 

INGREDIENTE

Pentru o forma  dreptunghiulara de aprox. 30 / 40 cm

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 30 de g de drojdie proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 80 g de unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 de g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare

Umplutura: 

  • pesmet ( o lingura)
  • putin zahar ( dupa gust)
  • 1,5 kg de prune

glazura:

  • un pahar de gem de caise
  • 50 ml de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi):

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor,  restul de lapte, oul, restul de zahar, un praf de sare si  untul sau margarina. Aluatul bine framintat, chiar cu ajutorul robotului de bucatarie, daca avem unul la indemina, se lasa sa se odihneasca la cald timp de 30-40 de minute pina cind si-a dublat volumul.

Intre timp se sapala si se curata prunele de simburi, si se taie in 4 pe lungime.

Aluatul se intinde in tava de copt, se impunge cu furculita in citeva locuri si se presara cu pesmet si cu un pic de zahar.

Aluatul se acopera cu prune , pe care le cladim strins unele linga altele, ca tiglele pe o casa si prajitura astfel pregatita se coace la 200 de grade timp de 30-35 de minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor,  o presaram cu un pic de zahar si o ungem cu gemul de caise care in prealabil l-am diluat cu apa si l-am incalzit incit sa fie relativ lichid si omogen.

Lasam sa se intareasca aceasta glazura de gem si apoi taiem prajitura de patrate relativ mari.

TIPS-URI

1

desi reteta originala nu prevede, eu am adaugat la zaharul de pe prune un pic de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pufosel