Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

de danakarin in Prajituri, 9 Oct 2011 | 8110 vizualizari

 

In acest timp al anului toate brutariile si cofetariile orasului sunt napadite de aceasta prajitura , foarte populara, pe drept, si care se serveste in patrate mari de 5/ 5 cm.

 

INGREDIENTE

Pentru o forma  dreptunghiulara de aprox. 30 / 40 cm

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 30 de g de drojdie proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 80 g de unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 de g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare

Umplutura: 

  • pesmet ( o lingura)
  • putin zahar ( dupa gust)
  • 1,5 kg de prune

glazura:

  • un pahar de gem de caise
  • 50 ml de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi):

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor,  restul de lapte, oul, restul de zahar, un praf de sare si  untul sau margarina. Aluatul bine framintat, chiar cu ajutorul robotului de bucatarie, daca avem unul la indemina, se lasa sa se odihneasca la cald timp de 30-40 de minute pina cind si-a dublat volumul.

Intre timp se sapala si se curata prunele de simburi, si se taie in 4 pe lungime.

Aluatul se intinde in tava de copt, se impunge cu furculita in citeva locuri si se presara cu pesmet si cu un pic de zahar.

Aluatul se acopera cu prune , pe care le cladim strins unele linga altele, ca tiglele pe o casa si prajitura astfel pregatita se coace la 200 de grade timp de 30-35 de minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor,  o presaram cu un pic de zahar si o ungem cu gemul de caise care in prealabil l-am diluat cu apa si l-am incalzit incit sa fie relativ lichid si omogen.

Lasam sa se intareasca aceasta glazura de gem si apoi taiem prajitura de patrate relativ mari.

 

TIPS-URI

1

desi reteta originala nu prevede, eu am adaugat la zaharul de pe prune un pic de scortisoara.

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:55

delicioasa

alinutzika 1

10.10.2011, 14:57

imi place

Cris2711 1

10.10.2011, 17:35

Danakarin nu am realizat ca mi-ai vizionat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29