Prajitura cu prune Panacris

de Panacris in Prajituri, 21 Aug 2012 | 2087 vizualizari

 

O prajitura ieftina, rapida, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 21 de linguri,
  • lapte grasime 1,5% 21 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 21 de linguri,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • scortisoara,
  • faina alba de grau 500 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune Panacris:

Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecandu/se usor pana se inglobeaza in aluat. Alautul obtinut se toarna intr-o tava mai inalta, tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza rapid prunele, ca a nu se afunde in aluat, si se introduce tava in cuptor, la copt ptr cca. 15 minute la foc iute, apoi cca. 15 minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf vanilinat. Merge bine cu ceaiuls au cafeaua de dupa-amiaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune Panacris-0
Prajitura cu prune Panacris-1
Prajitura cu prune Panacris-2
Prajitura cu prune Panacris-3
Prajitura cu prune Panacris-4
Prajitura cu prune Panacris-5
Prajitura cu prune Panacris-6
Prajitura cu prune Panacris-7
Prajitura cu prune Panacris-8
Prajitura cu prune Panacris-9
Prajitura cu prune Panacris-10

COMENTARII (27)

Laly

Laly 1

22.08.2012, 11:38

O bunatate

Rux

Rux 1

22.08.2012, 16:50

Excelenta!

mena29

mena29 1

22.08.2012, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!