Prajitura cu ricotta si banane

de laura_n in Prajituri, 28 Aug 2012 | 4052 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata si nu numai, va propun o prajitura rapida, dar foarte delicioasa.
Simplu de facut, chiar foarte simplu, cu ingrediente gustoase si a caror combinatie ne lasa gura apa. Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta. Dat fiind faptul ca uneori incropesc retete din mers, nu stiu cum sa botez prajiturile, asa ca pentru aceasta am ales "prajitura cu ricotta si banane".

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • - 250 gr faina alba
  • - 170 gr zahar (eu folosesc brut)
  • - 1 praf copt
  • - 1 ou
  • - 90 ml ulei
  • - 1 cana lapte dulce
  • - 4 lg cacao
  • pt crema:
  • - 250 gr ricotta
  • - 50 gr nuca de cocos
  • - 2 banane coapte bine
  • - 50 gr zahar pudra
  • - vanilie
  • pt glazura:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si banane:

Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt.  Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam sa se raceasca.

In alt bol, adaugam branza, zaharul, nuca de cocos si vanilia si amestecam bine. Adaugam si bananele curatate si taiate si le presam usor dupa care amestecam iar compozitia.

Dam crema la frigider.

Intr-o craticioara, topim ciocolata cu unt si cu smantana si lasam pana aproape de fierbere. Luam de pe foc si lasam la racit.

Blatul se taie in doua straturi, insiropam primul strat cu glazura de ciocolata, punem un strat de crema, adaugam al doilea strat , insiropam cu glazura de cioco si imbracam totul in restul de crema. Turnam si restul de glazura peste tort si dam la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ricotta si banane 175125
retete culinare - Prajitura cu ricotta si banane 175126

COMENTARII (26)

mirela0911 1

28.08.2012, 22:47

Astept o feliuta maine dimineata langa o

lilik 1

29.08.2012, 14:09

laura_n 1

29.08.2012, 14:43

Mirela, Lili

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D