Prajitura cu sos de cafea

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Mar 2013 | 5428 vizualizari

 

O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce.
Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:d<), un mot de frisca, si gata toata treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un vf. cutit sare
  • un plic praf de copt
  • Sos de cafea
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • o lingura unt
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri cafea macinata
  • Frisca
  • 200 ml frisca indulcita
  • 2-3 linguri smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sos de cafea:

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet. Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza  si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar "decupeaza" cerculete. Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)). Daca doriti mai multe bucati  lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.Asa nu veti risipi deloc din blat.

Preparati sosul. Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.

Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat. Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.

Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma.  Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu sos de cafea-0
Prajitura cu sos de cafea-1
Prajitura cu sos de cafea-2

COMENTARII (33)

CookieMonster

CookieMonster 1

21.03.2013, 16:04

Micutza Luana

Micutza Luana 1

25.03.2013, 16:15

ce bine arata

babi5

babi5 1

04.09.2013, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!