Prajitura cu suc de rosii

de Valclaudia in Prajituri, 18 Aug 2013 | 6512 vizualizari

 

ideea am preluat-o de la Merisor. Am transformat-o putin, adica a mea nu e de post....

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de suc de rosii
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 500 gr.faina
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 gr. gris
  • 200 gr. margarina
  • 75 gr.nuca de cocos
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 borcanel dulceata de gutui
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 3 linguri de lapte
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii:

Preparam foile astfel:

Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a scurs timpul de racire, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4. Vom coace 4 foi pe dosul tavii (unse dupa coacerea fiecarei foi!). Temperatura de coacere trebuie sa fie una moderata, foile se tin cate 7-10 min la copt. Cand observam ca colturile / marginile incep sa devina aramii insseamna ca foaia este coapta.

Coacem toate cele 4 foi si le lasam la racit.

Preparam crema astfel:

Punem laptele la foc potrivit, adaugam zaharul, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

Cand laptele clocoteste, dam oala deoparte si turnam grisul in ploaie amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase. Dam din nou oala la foc mic inca 2-3 minute apoi lasam grisul sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam margarina la temeratura camerei si amestecam cu mixerul sa obtinem crema cu care vom umple foile.

Incepem umplerea foilor astfel:

Asezam prima foaie, punem un start de crema de lapte cu gris.

Asezam a doua foaie, ungem de data asta cu dulceata de gutui.

Mai asezam o foaie, ungem din nou cu crema de lapte cu gris.

Asezam ultima foaie pe care punem crema de gris ramasa, o decoram cu furculita si lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema.

Decorarea prajiturii continua a doua zi...

Punem intr-o craticioara laptele, adaugam ciocolata menaj, amestecam sa nu se prinda de peretii vasului si cand s-a topit o impartim cu lingura peste crema de gris. Presaram bombonele colorate si servim dupa racire.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252500
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252501
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252502
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252503
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252504
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252505
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252507
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252508
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252509
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252510
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252511
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252512
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252513
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252514
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252515
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252516
retete culinare - Prajitura cu suc de rosii 252517

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:58

sebirizescu 1

21.08.2013, 10:00

jolygina 1

21.08.2013, 18:41

super reteta nu am mai auzit pana acum de ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59