Prăjitură cu vişine de la Alexandra

de Ade200 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 1581 vizualizari

 

Iată o altă reţetă de sezon primită de la o domnişoară începătoare în ale bucătăriei.

 

INGREDIENTE

  • 10 ouă
  • 10+5+9 linguri de zahăr
  • 1/2 pachet de unt+ unt de uns tava
  • 1 praf de copt
  • 150 ml de ulei
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 11 linguri de făină
  • vişine fără sâmburi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine de la Alexandra:

10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul.

Se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr şi se adaugă în compoziţie. La sfârşit se pune făina amestecând uşor, ca la tort.

Se unge o tavă mare cu unt şi se toarnă aluatul Se coace în cuptor preîncălzit, la foc moderat, 5-7 minute.

Se scoate si se pun vişinele, apoi se dă iar la cuptor până se rumeneşte.

Se bat celelalte 5 albuşuri spumă cu 9 linguri de zahăr şi se pune spuma peste prăjitură. Se mai dă la cuptor până se rumeneşte albuşul.

 

TIPS-URI

1

Mie mi s-a părut cam dulce, aşa că voi reduce cantitatea de zahăr.

2

Vişinele să fie multe!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu vişine de la Alexandra 240622
retete culinare - Prăjitură cu vişine de la Alexandra 240623
retete culinare - Prăjitură cu vişine de la Alexandra 240624
retete culinare - Prăjitură cu vişine de la Alexandra 240625
retete culinare - Prăjitură cu vişine de la Alexandra 240626

COMENTARII (8)

Geanina87 1

29.06.2013, 10:03

super

Rocsi 1

29.06.2013, 10:43

Este foarte buna

adry88 1

29.06.2013, 13:03

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21