Prajitura cu zmeura

de Bya Ralu in Prajituri, 11 Iul 2013 | 1369 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa:x

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 6 linguri ulei
  • 400 g zmeura
  • Pentru decor
  • 10-15 bucati de zmeura
  • bucati de ciocolata alba
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider.

Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt.

Se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil,punem o hartie de copt,iar pe margini ungem cu ulei.

Punem compozitia si adaugam zmeura,impreuna cu zeama lasata.Se pastreaza cateva bucati de zmeura pentru ornat.

Se lasa in cuptor circa 30 minute,se verifica cu o scobitoare.

Se lasa sa se raceasca,dupa care o scoate cu grija din tava si o taiem.

 

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

2

Se orneaza cu zmeura si bucati mici de ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu zmeura-0
Prajitura cu zmeura-1
Prajitura cu zmeura-2
Prajitura cu zmeura-3
Prajitura cu zmeura-4
Prajitura cu zmeura-5

COMENTARII (47)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.08.2013, 14:27

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 12:35

minunata

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.11.2013, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!