Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Sep 2014 | 3828 vizualizari

 

Maine am un aniversat in familie,incepe sarbatoarea balantelor,3 la numar,una a mea proprie si personala...dar mai luna viitoare,deci mai asteapta.....Asa ca ''La multi ani,Mihaita'' ai grija la balans.....
Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de vrednicuta de Lavinia,proaspat femeie maritata si la casa ei....multumesc Lavi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar farin
  • 3 si 1/2 linguri ulei
  • 3 si 1/2 linuri apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 60 g nuca macinata
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar farin
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic vanilie burbon
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frisca hulala
  • un borcanel mic dulceata de zmeura
  • Glazura
  • 140 g alune de padure prajite
  • 150 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de vanilie:

Blat :

Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

Crema :

Fierbem laptele cu zaharul vanilat si vanilia burbon. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam amidonul si omogenizam, apoi turnam laptele fierbinte, avand grija sa amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Transferam totul intr-o cratita si o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporam frisca hulala batuta bine, amestecam usor, pana incorporam toata frisca.

Glazura:

Intr-o craticiora punem zaharul si il caramelizam, sa avem grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce am caramelizat zaharul adaugam alunele prajite, amestecam bine si transferam totul pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in robot si maruntim bine.

Asamblare:

Peste blatul racit intindem dulceata de zmeura, apoi crema de vanilie, peste crema punem alunele pralinate. Dam prajitura la rece pentru cateva ore si apoi portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343335
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343336
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343337
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343338
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343339
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343340
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343342
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343343
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343345
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343346
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343347
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343348
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343349
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343350
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343351
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343352
retete culinare - Prajitura cu zmeura si crema de vanilie 343353

COMENTARII (22)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:10

MOKUSKA 1

26.09.2014, 20:30

Mai ai o felie?

Rux 1

26.09.2014, 20:45

Superba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: