Prajitura "Cuburi de lapte"

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 57404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de lapte :
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • Glazura :
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina
  • Blat: 
  • Am folosit foi de piscot din comert
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cuburi de lapte":

CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit.

GLAZURA : Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte. Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

Am avut 4 foi si am pus de 4 ori crema+ glazura.
Am adunat multa crema+glazura de pe margini, le-am amestecat si am facut niste tentative de aveline. 
 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Cuburi de lapte"-0
Prajitura "Cuburi de lapte"-1
Prajitura "Cuburi de lapte"-2
Prajitura "Cuburi de lapte"-3
Prajitura "Cuburi de lapte"-4
Prajitura "Cuburi de lapte"-5
Prajitura "Cuburi de lapte"-6

COMENTARII (9)

diaconta 1

21.12.2012, 09:24

Arhi,nu fi rautacios(a).
E o greseala de editare.A scris "Glazura" in dreptul etapei in care amesteca margarina cu restul de zahar(150 gr)si apoi o amesteca cu crema de lapte.
Pentru glazura amesteca toate ingredientele la bain marine,apoi o mixeaza dupa ce se raceste.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.Zi frumoasa

Bya Ralu 1

21.12.2012, 10:43

Zambareata 1

08.07.2013, 20:02

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04