Prajitura dalmatian

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 6565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Crema
  • 2 plicuri cu crema de lamaie Dr.oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml lapte
  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • Glazura - pete dalmatian
  • ciocolata topita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dalmatian:

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38, turnam jumatete din compozitie, uniformizam si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi scoatem hartia de copt.La fel procedam si cu compozitia ramasa.obtinem doua foi.

Crema: Intr-un castron punem continutul plicurilor de crema cu lamaie,adaugam zaharul farin,samantana pentru frisca si laptele, omogenizam si apoi mixam bine pana obtinem o crema ferma. Impartim crema in doua boluri, intr-unul mai mult de jumatate din crema. In restul de crema ramasa adaugam biscuitii sfaramati, ii sfaramam cu ajutorul sucutorului, nu trebuiesc sfaramati prea marunt.

Asamblare: In tava in care am copt foile,punem folie alimentara,asezam prima foaie, peste care intindem crema de lamaie, peste care punem foaia a doua si deasupra intindem crema cu biscuiti sfaramati.Portionam prajitura si apoi o glazuram cu pete de ciocolata topita, un fel de dalmatieni ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dalmatian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu lapte (by Laura Sava)