Prajitura de ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 17097 vizualizari

 

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 ml Amaretto
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 550 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 125 g mascarpone
  • 180-200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata si frisca:

Blat:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35'25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.

Crema:

Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.

Asamblare:

Blat/sirop/crema/blat sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (Sau minim 5-6 ore) apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca mixata cu mascarponele si zaharul pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de ciocolata si frisca-0
Prajitura de ciocolata si frisca-1
Prajitura de ciocolata si frisca-2
Prajitura de ciocolata si frisca-3
Prajitura de ciocolata si frisca-4
Prajitura de ciocolata si frisca-5
Prajitura de ciocolata si frisca-6
Prajitura de ciocolata si frisca-7

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

13.06.2013, 21:54

wow!

Lavinia 1

13.06.2013, 22:53

Multumesc frumos

Giana 1

14.07.2014, 10:35

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41