Prajitura de mere cu branza

de lia maria in Prajituri, 6 Dec 2010 | 5703 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura, dupa tortul Nadinei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/12799/tort-de-mere-cu-branza.html.
Mi-a placut mult si m-am hotarat sa incerc reteta. A suferit mici modificari (ca deh’ am simtit nevoia sa-mi las si eu amprenta…hi,hi)ce pot sa va spun este ca : a iesit ceva minunat ! Multumesc draga Nadina, pentru inca o reteta excelenta preluata de la tine si pe care cu siguranta am s-o repet.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100g stafide
  • 75 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 40g amidon
  • 800g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana grasa
  • 5 mere verzi
  • 5 linguri gem de caise
  • 30g zahar pudra
  • Frisca pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de mere cu branza:

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.

Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.

Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).

Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .

Eu, am taiat prajitura in patrate generoase, pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68895
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68896
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68897
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68898
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68899
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68900
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68901
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68902
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68904
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68905
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68906
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68907
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68908
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68909
retete culinare - Prajitura de mere cu branza 68910

COMENTARII (28)

nadina73 1

07.12.2010, 02:44

Lia ma bucur ca ti-a placut a is¡esit grozav de bine,si cu motu de frisca initial cand am vazut doar poza ma gandeam ce bine uite am niste branza in frigider ,ia sa o trec la favo ,ce bine arata si cand am intrat si am vazut super Lia ma bucur ca va pot fi sursa de inspiratie asa cum imi santeti si voi mie

ela 1

09.12.2010, 14:23

gaby_duceag 1

10.12.2010, 15:50

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18