Prajitura de post NISTISIMO

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Ian 2011 | 6177 vizualizari

 

Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar zahar brun (pentru ca este mai sanatos, zic unii, dar cert este ca nu indulceste foarte tare)
  • 1 pahar de stafide, care se poate inlocui cu 2 banane taiate feliute(noi preferam bananele)
  • 1 pahar alune nesarate, dar prajite, taiate fin sau nuci, fistic, etc
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pahar si jumatate suc de portocale (stors proaspat sau la cutie, dar neacidulat)
  • 3/4 pahar de ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post NISTISIMO:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.

Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit. 

Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).

 

 

TIPS-URI

1

Pentru masuratori, folositi acelasi pahar (de apa) de 200 ml.

2

Cand masurati uleiul, nu umpleti paharul de tot (decat 3 sferturi)

3

Cuptorul nu se deschide pentru primele 30 minute

4

Intepati cu o scobitoare la mijloc, sa vedeti daca prajitura s-a copt si in interior. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca o puteti scoate din cuptor

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de post NISTISIMO-0
Prajitura de post NISTISIMO-1
Prajitura de post NISTISIMO-2
Prajitura de post NISTISIMO-3
Prajitura de post NISTISIMO-4
Prajitura de post NISTISIMO-5
Prajitura de post NISTISIMO-6
Prajitura de post NISTISIMO-7

COMENTARII (4)

DIANA B

DIANA B 1

21.03.2011, 15:50

Dai la toti vizitatorii ?

adry88

adry88 1

08.05.2011, 13:07

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!