Prajitura de vis

de miremirc in Prajituri, 26 Ian 2013 | 244742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 10 albusuri
  • un praf sare
  • 10 lg zahar
  • 100 g cocos
  • 3 lg faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 4 lg lapte
  • 400 g unt (80-82 % grasime)
  • 20 biscuiti simpli
  • 100 ml cafea indulcita
  • 3 lg lichior cafea (sau coniac, rom )
  • 200 g ciocolata
  • 4 lg ulei
  • Decor :
  • cocos
  • bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vis:

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final cocosul amestecat cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.

Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza. Aceasta crema o impartim in 3.

In plus topim pe aburi 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 lg ulei. Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.

Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul Dam la rece pentru a se intari ciocolata , circa 20 minute. Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.

Sursa : Sydonia .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de vis 199965
retete culinare - Prajitura de vis 199966
retete culinare - Prajitura de vis 199967
retete culinare - Prajitura de vis 199968
retete culinare - Prajitura de vis 199969
retete culinare - Prajitura de vis 199970
retete culinare - Prajitura de vis 199971
retete culinare - Prajitura de vis 199972

COMENTARII (43)

Xandrinne 1

15.06.2014, 11:13

oana_pisicutza16 1

12.12.2014, 19:05

foarte gustoasa abia astept sa o incerc si eu

denyy10 1

15.12.2015, 11:10

Pt.a nu fi gretoasa eu adaug zeama de la 2 lamai sau de la 2 portocale.Iese super gustoasa asa ! Incercati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S