Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

de Luckycake in Prajituri, 31 Mar 2014 | 3215 vizualizari

 

E o prajitura minunata, mie imi place mult de tot, mai ales combinatia de nuca cu ciocolata.Crema este gustoasa , usoara si aromata cu stafide si rom. Este festiva si o puteti face si la ocazii speciale.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 grame nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 4 lg faina
  • un pumn de stafide
  • o lingurita rom
  • 100 gr zahar
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delice cu nuca si ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare  adaugam apoi cate o lingura de  zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg de daca le intorci in jos(daca aveti curaj  ) cam 10 -15 minute.Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina . Amestecam de sus in jos, usor , pana cand faina s-a incorporat.Turnam amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt(eu am  folosit tava de la cuptor) si le coacem la 180 grade pana prind culoare deasupra, cam 30 minute. Apoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se racesca.

Punem laptele la fiert, galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina.Cand laptele a inceput sa fiarba, il dam la o parte , adaugam ciocolata, romul si stafidele si amestecam pana ciocolata s-a la topit. Turnam galbenusurile peste lapte si il punem la fiert la foc mic.Gelatina o punem la inmuiat.Cand amestecul s-a ingrosat, il dam la o parte si adaugam gelatina.

Prajitura o asamblam intr-o forma de chec in care punem o folie alimentara, mai mare decat tava de chec deoarece la sfarsit vom acoperi prajitura cu folia si totodata va fi mai usor de scos din forma. Blatul il taiem in 3 bucati astfel incat sa fie cat dimensiunea tavii. Punem un strat subtire de crema de ciocolata la baza tavii apoi un blat de nuca, apoi 1/2 crema , apoi un blat cu nuca, restul de crema iar la final blatul cu nuca. Acoprim cu folia alimentara si dam la frigider min 4 ore (de preferat peste noapte). Cand vreti sa o serviti o rasturnati pe un platou si o decoram cu cacao si bomboane colorate.

Enjoy!

 

COMENTARII (25)

lucy2002

lucy2002 1

02.04.2014, 23:04

Arata bine !

 merisor

merisor 1

05.04.2014, 20:19

Ce faina este!

Luckycake

Luckycake 1

06.04.2014, 14:03

multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24