Prajitura Deliciu

de T I M E A in Dulciuri, 29 Apr 2015 | 12649 vizualizari

 

Prajiturile cu nuca si mai ales cu nuca prajita sunt in topul preferintelor mele. Aceasta mai are in combinatie si o crema foarte fina si gustoasa, un strat de crema de ciocolata si biscuiti aromati cu cafea. Cu siguranta o sa gasiti reteta irezistibila si o veti incerca si voi. Eu m-am insiprat de la draga mea prietena Gabi de la Retete Papa Bun unde puteti gasi multe alte retete delicioase.

Va spun si un mic secret :), ca sa scad putin numarul de calorii (pentru ca e o prajitura destul de consistenta) am folosit Green Sugar adica indulcitor natural sau mai bine zis indulcitor natural pe baza de stevie – dar cu gust stabilizat. Si asta pentru ca am raspuns provocarii Mihaelei de a pregati ceva bun cu acest tip de indulcitor:) .Cu siguranta ati auzit si voi de acest produs cu zero calorii si zero indice glicemic si daca nu, atunci aveti ocazia sa aflati acum de el. Eu l-am mai folosit in prajituri si pot sa va zic ca nu le schimba cu nimic gustul si chiar si cafeaua zilnica se poate indulci cu Green Sugar. Eu sunt tare multumita mai ales ca mai tot timpul ma gandesc la kg pe care le am in plus si acum pot savura cu mai putine griji un desert indulcit cu Green Sugar .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr nuca tocata prajita
  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri Green Sugar (sau 8 linguri zahar tos)
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina alba
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri Green Sugar ( in reteta scria 100 gr zahar la 4 oua dar a fost suficient sa folosesc doar 4 linguri de indulcitor natural pe baza de stevie)
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 300 gr crema de ciocolata Nutella sau Finetti
  • biscuiti simpli (in functie de marimea lor aprox un pachet de 150 de gr)
  • 1 cana cafea preparata (fara zahar)
  • Pentru ornat eu am folosit ciocolata Ferrero Rocher
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22/35 cm)
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam Green Sugar si mixam pana se dizolva indulcitorul natural. Adaugam apoi pesmetul, nuca macinata si la final faina amestecata cu praf de copt folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Cu o lingura punem amestecul de albusuri peste nuca si nivelam.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul  asa fierbinte pe un platou, indepartand hartia de copt.

Ungem imediat cu crema de ciocolata (punem de ici colo cate o lingura ca sa se topeasca  si ca sa fie mai usor de intins).

Dam prajitura la frigider pana pregatim crema.

Amestecam, intr-un vas rezistent la caldura, galbenusurile cu 4 linguri de Green Sugar, adaugam laptele si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se receasca complet.

Separat intr-un bol mixam frisca si adaugam apoi treptat din crema de galbenusuri mixand cu mixerul pe treapa cea mai mica.

Scoatem prajitura din frigider si ungem cu jumatate din crema sau un pic mai mult de jumatate. Peste  crema punem in strat de biscuiti inmuiati in cafea si peste biscuiti urmeaza restul de crema.

Deasupra putem pune cacao, ciocolata rasa sau bucati de ciocolata.

Prajitura o pastram la rece minim o ora inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Deliciu 378132
retete culinare - Prajitura Deliciu 378133
retete culinare - Prajitura Deliciu 378134
retete culinare - Prajitura Deliciu 378135
retete culinare - Prajitura Deliciu 378136
retete culinare - Prajitura Deliciu 378137
retete culinare - Prajitura Deliciu 378138
retete culinare - Prajitura Deliciu 378139
retete culinare - Prajitura Deliciu 378140
retete culinare - Prajitura Deliciu 378141
retete culinare - Prajitura Deliciu 378143
retete culinare - Prajitura Deliciu 378144
retete culinare - Prajitura Deliciu 378145
retete culinare - Prajitura Deliciu 378146
retete culinare - Prajitura Deliciu 378147
retete culinare - Prajitura Deliciu 378148
retete culinare - Prajitura Deliciu 378149
retete culinare - Prajitura Deliciu 378150
retete culinare - Prajitura Deliciu 378151
retete culinare - Prajitura Deliciu 378152
retete culinare - Prajitura Deliciu 378153

COMENTARII (30)

mirela0911 1

04.05.2015, 15:06

Delicioasa!

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 23:50

Excelenta prăjitură!

Xandrinne 1

25.07.2015, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55