Prajitura desteapta cu cacao

de alilianaa in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 1874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 125 g unt
  • 75 g faina
  • 45 g cacao
  • sare
  • o lingura de apa
  • putina esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta cu cacao:

Untul si laptele se pun la incalzit.  Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si o lingura de apa, putina esenta rom , pana se albesc si cresc ca volum. Se adauga treptat laptele cu untul, se omogenizeaza. Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecului de mai sus. Se toarna compozitia intr-o tava  unsa cu unt, tapetata cu faina. Se da la copt pentru 40-45 minute la 160 grade. 

Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se portioneaza. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta cu cacao-0
Prajitura desteapta cu cacao-1

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

26.02.2015, 20:35

Uite si desteapta asta s-a inegrit de atata inteligenta...

Rocsi 1

26.02.2015, 22:06

Cred ca e buna si varianta cu cacao

Gherca Daniela 1

26.02.2015, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04