Prajitura dietetica cu caise

de _Alina_ in Prajituri, 18 Iun 2013 | 2031 vizualizari

 

Aveam o pofta nebuna de clafoutis si initial asta avem de gand sa fac, numai ca pe parcurs am transformat clafoutis-ul intr-o prajiturica dietetica. Acu' daca zic ca-i dietetica nu inseamna ca puteti sa o mancati pe toata odata. ;)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mici
  • 65 g indulcitor natural (xylovit am folosit eu)
  • 38 g amidon din porumb
  • 200 g tarate fine de ovaz
  • 20 g cacao (11% grasime)
  • 1 lgt tarate psyllium
  • 400 ml lapte degresat
  • 3 caise

Pentru uns si tapetat tava :

  • 1/2 lgt ulei
  • 1 lg faina de ovaz
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dietetica cu caise:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare.

3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine.

4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie.

5. Ungem o tava termorezistenta (23 cm diamteru) cu putin ulei, o tapetam cu faina de ovaz si turnam compozitia.

6. Introducem in cuptor pentru 15 min, scoatem tava apoi, pune caisele feliate si bagam din nou in cuptor pentru 10-15 min. 

 Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura dietetica cu caise-0
Prajitura dietetica cu caise-1
Prajitura dietetica cu caise-2
Prajitura dietetica cu caise-3
Prajitura dietetica cu caise-4
Prajitura dietetica cu caise-5
Prajitura dietetica cu caise-6

COMENTARII (24)

Anett 1

18.06.2013, 12:58

tare bun!

_Alina_ 1

19.06.2013, 09:01

Dragilor, ma bucur ca va e pe plac! &

_Alina_ 1

19.06.2013, 09:02

Laurici, indulcitorul il cumpar de la un magazin naturist din apropiere.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04