Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 18 Iul 2014 | 4016 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si gustoase prajituri..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 6 linguri apa rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Sirop:

  • 200 ml compot de ananas
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar

Crema:

  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 fiola esenta de portocala/1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 g smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • 300 g ananas taiat cubulete

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • felii de portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.

La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul in cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit ,apoi l-am taiat in doua.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul.

Am lasat la racit apoi am amestecat cu compotul de ananas.

Crema :

Am amestecat oul intreg ,galbenusurile,zaharul,zaharul vanilat si esenta/coaja de portocale.

Am pus laptele la fiert pana a ajuns la punctul de fierbere.

Peste compozitia de oua am adaugat amidonul si laptele fierbinte in fir subtire.

Am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana s-a ingrosat.(ca o smantana)

Crema obtinuta am lasat-o la racit.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur si am adaugat-o cremei de ou.

Separat am mixat smantana cu frisca pana s-a intarit.

Am adaugat treptat crema de oua peste frisca mixand usor pana am obtinut o crema fina.

Am adaugat si ananasul taiat cubulete si scurs bine de zeama.

Am tapetat o tava cu inel detasabil cu folie.

Am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din sirop.

Peste blat am pus crema si am nivelat bine.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat cu restul de sirop.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat folia.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura .

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata .

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura de ciocolata.

Am mixat smantana cu frisca lichida si o lingura de zahar.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca peste fiecare prajitura.

Am decorat cu felii de portocala si pudra de cacao.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-0
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-1
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-2
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-3
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-4
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-5
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-6
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-7
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-8
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-9
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata-10

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

20.07.2014, 11:59

Ce bine arata!

 Lavinia

Lavinia 1

20.07.2014, 17:09

Multumesc bucatarasi

anca_rm

anca_rm 1

21.07.2014, 09:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01