Prajitura duo (Dukan)

de Heracleea in Prajituri, 13 Iun 2013 | 8498 vizualizari

 

Pentru ca in dieta Dukan deserturile sunt in general variatiuni pe aceeasi tema, iata o noua prajitura cu branza si fructe goji!!! Enjoy!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 linguri faina tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura amidon
  • 5-6 linguri indulcitor
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de rapita sau cocos (optional daca nu folositi budinca cu gust de cacao)
  • 9 linguri lapte sau mai mult
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 9 linguri iaurt sau lapte batut
  • 4 oua
  • 1 plic budinca cacao sau orice alta aroma
  • 1 praf sare
  • 2 linguri de goji inmuiate in rom si scurse
  • 5-6 linguri indulcitor
  • esenta vanilie
  • o lingura rasa de amidon
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta rom sau migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo (Dukan):

Blat:

Frecati sau mixati ouale intregi cu indulcitorul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare(optional). Adaugati faina de tarate de ovaz, taratele de grau si amidonul impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta.

Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt de yena sau teflonata, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate.  Restul lasati la o parte. Daca se ingroasa mai puneti lapte.   

Umplutura: 

Amestecati branza de vaci scursa cu galbenusurile si iaurt/lapte batut, 1 praf de sare, budinca, coaja rasa de lamaie sau portocala, omogenizati bine.  Lasati deoparte pana ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput indulcitorul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, indulcitorul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie. Opriti 1/3 din compozitie iar in restul adaugati 1 plic budinca de cacao (ori alta aroma), iar in compozitia alba adaugati 1 lingura rasa de amidon si un pic de esenta de rom sau migdale.Bateti spuma tare albusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie, opriti ca si la compozitia de branza 1/3, apoi inglobati in amestecurile de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus.  In amestecul cu cacao adaugati goji lasate la inmuiat 15 min in apa calduta cu esenta de rom, scurse bine. Scoateti tava, puneti repede un strat de umplutura de branza cu cacao,apoi crema de branza alba, finalizati cu al doilea strat de umplutura cu cacao, nivelati.

Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce umplutura se ingheaga. Scoateti tava, turnati uniform restul de blat si reintroduceti la cuptor pentru 10-15 min sau pana cand blatul este copt si frumos rumenit.

 

TIPS-URI

1

Taiati numai cand prajitura este complet racita.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura duo (Dukan)-0
Prajitura duo (Dukan)-1
Prajitura duo (Dukan)-2
Prajitura duo (Dukan)-3
Prajitura duo (Dukan)-4
Prajitura duo (Dukan)-5
Prajitura duo (Dukan)-6
Prajitura duo (Dukan)-7
Prajitura duo (Dukan)-8

COMENTARII (10)

Lau 1

07.07.2013, 21:25

dorina1c 1

07.07.2013, 22:39

In dieta Dukan, se poate consuma in etapa de croaziera sau consolidare?

Heracleea 1

04.08.2013, 12:25

Reteta o gasesti pe site -ul meu, la fiecare reteta este specificata etapa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20