Prajitura Egalitate cu crema de cocos

de papabundetot in Prajituri, 5 Ian 2014 | 4656 vizualizari

 

Fiind prima postare pe anul 2014,as vrea sa incep prin a va ura voua,cititorilor blogului meu,un an nou mai bun,multa sanatate si tot ce va doriti pentru anul acesta sa vi se implineasca,de asemenea as vrea sa va multumesc ca ati ramas alaturi de mine si in acest an.La multi ani!!!!!!!!

Acum…sa trecem la treaba :) si am sa incep prin a va spune ca am creat aceasta prajitura combinand mai multe retete,blatul cel care se si numeste Prajitura Egalitate,l-am vazut intr-o emisiune TV si se poate servi sub diverse forme,chiar simplu cu putina frisca si cateva fructe…depinde cum preferati. Numele de Egalitate vine de la cantitatile egale de ingrediente folosite.

Pentru crema de cocos,am apelat la blogul unei bune prietene,Andreea, http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/ si m-am inspirat pentru ca imi doream o crema de cocos,iar la ea am gasit ceva pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos
  • visine din visinata taiate marunt
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra 75%
  • 140 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Egalitate cu crema de cocos:

Blatul: Am scos untul din frigider cu ceva timp inainte de a face prajitura,pentru a se inmuia,apoi l-am pus intr-un bol,peste el am adaugat zaharul si l-am batut cu mixerul pana cand a devenit pufos,am adaugat apoi ,pe rand ouale,amestecand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce am terminat de pus toate ouale,am adaugat in 2 trepte faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.Am omogenizat bine totul si apoi am asezat aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand s-a copt complet.L-am lasat apoi deoparte la racit si m-am ocupat de crema.

Crema: Intr-o craticioara am pus laptele,frisca,grisul,zaharul si le-am lasat pe foc pana cand tot amestecul s-a ingrosat.Am adaugat apoi nuca de cocos si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am dat crema la racit.

Visinele din visinata le-am taiat marunt si dupa ce crema de cocos s-a racit,le-am adaugat peste crema si am amestecat pentru a le incorpora.

Dupa ce blatul s-a racit complet am adaugat peste el crema de cocos cu visinele incorporate si am intins crema uniform peste tot blatul.

Pentru glazura,am pus la foc frisca si ciocolata taiata bucati si am lasat pana cand frisca s-a  infierbantat,apoi am luat-o deoparte amestecand pana cand ciocolata s-a topit de tot si s-a format o crema fina.

Am adaugat glazura peste crema de cocos,am nivelat frumos,am presarat deasupra cateva firicele de nuca de cocos si am dat prajitura la rece pentru aproximativ o ora.

Pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288549
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288550
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288551
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288552
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288553
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288554
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288555
retete culinare - Prajitura Egalitate cu crema de cocos 288556

COMENTARII (15)

papabundetot 1

05.01.2014, 19:45

Dragilor...haideti sa va dau...mai e putina asa ca...grabiti-va

diaconta 1

05.01.2014, 20:05

Chiar eram curioasa de ce se numeste "Egalitate"
Foarte faina

MotanLaOale 1

06.01.2014, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S