Prajitura Egalitate cu crema de cocos

de papabundetot in Prajituri, 5 Ian 2014 | 10097 vizualizari

 

Fiind prima postare pe anul 2014,as vrea sa incep prin a va ura voua,cititorilor blogului meu,un an nou mai bun,multa sanatate si tot ce va doriti pentru anul acesta sa vi se implineasca,de asemenea as vrea sa va multumesc ca ati ramas alaturi de mine si in acest an.La multi ani!!!!!!!!

Acum…sa trecem la treaba :) si am sa incep prin a va spune ca am creat aceasta prajitura combinand mai multe retete,blatul cel care se si numeste Prajitura Egalitate,l-am vazut intr-o emisiune TV si se poate servi sub diverse forme,chiar simplu cu putina frisca si cateva fructe…depinde cum preferati. Numele de Egalitate vine de la cantitatile egale de ingrediente folosite.

Pentru crema de cocos,am apelat la blogul unei bune prietene,Andreea, http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/ si m-am inspirat pentru ca imi doream o crema de cocos,iar la ea am gasit ceva pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos
  • visine din visinata taiate marunt
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra 75%
  • 140 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Egalitate cu crema de cocos:

Blatul: Am scos untul din frigider cu ceva timp inainte de a face prajitura,pentru a se inmuia,apoi l-am pus intr-un bol,peste el am adaugat zaharul si l-am batut cu mixerul pana cand a devenit pufos,am adaugat apoi ,pe rand ouale,amestecand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce am terminat de pus toate ouale,am adaugat in 2 trepte faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.Am omogenizat bine totul si apoi am asezat aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand s-a copt complet.L-am lasat apoi deoparte la racit si m-am ocupat de crema.

Crema: Intr-o craticioara am pus laptele,frisca,grisul,zaharul si le-am lasat pe foc pana cand tot amestecul s-a ingrosat.Am adaugat apoi nuca de cocos si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am dat crema la racit.

Visinele din visinata le-am taiat marunt si dupa ce crema de cocos s-a racit,le-am adaugat peste crema si am amestecat pentru a le incorpora.

Dupa ce blatul s-a racit complet am adaugat peste el crema de cocos cu visinele incorporate si am intins crema uniform peste tot blatul.

Pentru glazura,am pus la foc frisca si ciocolata taiata bucati si am lasat pana cand frisca s-a  infierbantat,apoi am luat-o deoparte amestecand pana cand ciocolata s-a topit de tot si s-a format o crema fina.

Am adaugat glazura peste crema de cocos,am nivelat frumos,am presarat deasupra cateva firicele de nuca de cocos si am dat prajitura la rece pentru aproximativ o ora.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Egalitate cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

papabundetot 1

05.01.2014, 19:45

Dragilor...haideti sa va dau...mai e putina asa ca...grabiti-va

diaconta 1

05.01.2014, 20:05

Chiar eram curioasa de ce se numeste "Egalitate"
Foarte faina

MotanLaOale 1

06.01.2014, 08:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de Nea