Prajitura Figaro

de T I M E A in Prajituri, 6 Mai 2012 | 1923 vizualizari

 

o prajitura perfecta pentru iubitorii de nuca

 

INGREDIENTE

Pt aluat: 

  • 2 oua 
  • 150 gr margarina 
  • 100 gr zahar 
  • 250 gr faina 
  • 1 praf de copt 
  • pt uns aluatul:
  • un borcan mic de gem de capsuni

umplutura: 

  • 2 oua 
  • 100 gr zahar 
  • 200 gr nuca macinata 
  • 1 lamaie (coaja si suc) 
  • putem pune si coaja de portocala 
  • 1 esenta de rom 
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.

Peste aluat intindem dulceata.

Si peste dulceata turnam umplutura de nuci obtinuta astfel: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute, adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, sucul de lamaie si nuca macinata. Omogenizam bine si turnam peste prajitura.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava si presaram zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Figaro-0
Prajitura Figaro-1
Prajitura Figaro-2
Prajitura Figaro-3
Prajitura Figaro-4
Prajitura Figaro-5
Prajitura Figaro-6
Prajitura Figaro-7

COMENTARII (37)

aziz

aziz 1

07.05.2012, 17:12

yammmm

T I M E A

T I M E A 1

07.05.2012, 19:06

si mama o facea pe vremuri apoi nu am mai mancat cativa ani buni si acum o fac eu din nou ca imi place mult

mamaieelena

mamaieelena 1

08.05.2012, 00:01

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!