Prajitura frageda cu mere(de post)

de LUK in Prajituri, 6 Noi 2011 | 16619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina 
  • 200gr zahar
  • 550gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1.5-2 kg mere
  • optional scortisoara
  • gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere(de post):

 Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara.

Aluat:

Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zahar.Adaugati praful de copt stins cu zeama de lamaie.Incorporati faina prin framantare.Va trebui sa obtineti un aluat moale(cu cat e mai moale cu atat mai frageda va fi prajitura).Impartiti aluatul in 2.Presarati blatul de lucru cu faina si intindeti pe rand cate o foaie.

Puneti prima foaie in tava.Presarati gris.Aranjati merele uniform.Presarati gris deasupra.Intindeti ce ade a doua foaie si asezati-o peste mere.Intepati-o din loc in loc cu o furculita si apoi coaceti prajitura la foc mediu,150 de grade timp de 45 de min.

Dupa ce s-a copt o puteti pudra cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu mere(de post)-0
Prajitura frageda cu mere(de post)-1
Prajitura frageda cu mere(de post)-2
Prajitura frageda cu mere(de post)-3
Prajitura frageda cu mere(de post)-4
Prajitura frageda cu mere(de post)-5

COMENTARII (23)

LUK

LUK 1

07.11.2011, 10:10

Multumesc Vladimir,Miha

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 15:23

place

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.06.2013, 14:03

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!