Prajitura frumoasa by Mir

de RuxyRux in Prajituri, 14 Dec 2010 | 10603 vizualizari

 

Aceasta reteta deosebita o am de la o prietena minunata si tare draga mie...eu am denumit-o asa, pentru ca e o prajitura frumoasa, care vine de la o mami frumoasa....de doua fetite frumoase. Este atat de buna incat nici nu cred ca imi pot gasi cuvintele sa o descriu....
Caramel delicios, crema de vanilie si sos de portocale...o combinatie splendida...care spune totul....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 plic vanilie
  • 200 gr faina
  • un praf copt
  • coaja de la o portocala  
  • Siropul caramel:
  • o cana zahar si 50 ml apa  
  • Crema:
  • crema de vanilie( facuta in casa cum am facut eu, sau cat iese dintr-o budinca de vanilie
  • 200 gr unt la temp camerei( ff moale)
  • 200 ml suc portocale
  • 2 linguri faina
  • esenta vanilie
  • 3 linguri zahar pudra  
  • Caramelul delicios:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 250 ml suc portocale( proaspat)
  • 2 linguri faina( desfacuta in doua linguri suc portocale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frumoasa by Mir:

Facem blatul:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , apoi se taie in doua transversal.

Siropul caramel:

O cana de zahar se caramelizeaza , se stinge cu apa si apoi se face siropul, amestecand pana de dizolva bine zaharul. Se toarna lingura cu lingura peste blatul de jos.

Crema:

Facem crema de vanilie in casa sau dintr-o budinca de vanilie( gata preparata si racita), eu am preferat sa o fac in casa ( din 4 oua, 500 ml lapte, esenta vanilie si 200 gr zahar). Punem pe foc 200 ml suc de portocale impreuna cu doua linguri de faina si lasam sa dea un clocot sa se ingroase. Lasam la rece si cand s-a racit foarte bine amestecam cu untul moale pana rezulta o crema. Adaugam si zaharul pudra. Amestecam totul cu crema de vanilie racita bine de tot.

Punem crema peste blat. Acoperim cu blatul de deasupra. Dam la rece.

Pregatim caramelul delicios:

Topim 100 gr zahar caramelizandu-l usor, adaugam si 100 gr unt, amestecam continuu .

Amestecam sucul de portocale proaspat cu doua linguri de faina desfacuta in doua linguri suc de portocala. Turnam deasupra compozitiei de caramel. Amestecam foarte bine si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor. Se da la rece si cand este caldut se toarna peste prajitura taiata in prealabil in bucati cu un cutit.( nu miscam bucatile, ci doar le portionam). Si apoi se da la rece pentru minim doua ore, e mai buna lasata pana a doua zi la rece( peste noapte).

Ma intorc de fiecare data la aceasta prajitura cu mare mare placere...e atat de gustoasa...yamyyyy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frumoasa by Mir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

16.12.2010, 07:23

Cum asa? Ai mancat de la o prietena? Si de unde are reteta? sau e prietena cu prietena mea? uite inca nu stiu cat are tava dar am sa iti spun....

mena29 1

13.01.2011, 21:05

RuxyRux 1

13.01.2011, 21:20

Mena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel