Prajitura "Fulg de nea"

de Lau in Prajituri, 19 Dec 2011 | 14650 vizualizari

 

reteta o am de pe net

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 130 g faina
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apa
  • CREMA
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 80 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • vanilie
  • DECOR
  • frisca
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fulg de nea":

Se bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, se amesteca cu albusurile, apoi adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit bine taiem blatul in 2 foi.

CREMA-intr-o cratita se omogenizeaza ouale, zaharul si laptele. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana da in clocot si incepe sa se ingroase, apoi se lasa sa se raceasca bine. Adaugam untul, omogenizam bine, adaugam frisca si mixam cca 2 minute, apoi adaugam vanilie dupa gust.

Am decupat un brad (au lasat amprenta cei mici)

Asezam prima foaie-crema-foaie-frisca-nuca de cocos

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Fulg de nea"-0
Prajitura "Fulg de nea"-1
Prajitura "Fulg de nea"-2

COMENTARII (56)

MIUTA

MIUTA 1

03.01.2012, 12:51

Ce bine arata

orin

orin 1

21.12.2013, 14:43

As vrea sa fac prajitura acum de Craciun dar nu scrie ce cantitate de zahar trebuie la blat

Lau

Lau 1

21.12.2013, 16:03

scz orin este 150 ga zahar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!