Fursecuri fragede

de Toamna07 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 12492 vizualizari

 

Mi-am cumparat o noua jucarie de care sunt foarte mandra,o ador.Este o presa cu 10 forme diferite pentru turnat fursecuri si 10 duiuri pentru ornat prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 380 g faina
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 oua mici
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!!

Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam ouale, vaniliile si amestecam, tot cu mana. Adaugam faina, omogenizam usor si umplem presa dupa ce ne-am ales forma sub care turnam fursecurile vanilate si fragede.:) .

Tava de aragaz nu se unge cu nimic,nu se tapeteaza cu hartie de copt. Fursecurile nu se lipesc deloc!!! Se tine forma perfect verticala pe tava de copt si se apasa pistonul.

Este important sa lucram cu doua tavi ,sa nu formam fursecurile pe tava incinsa. Scoatem prima tava si o bagam la cuptor pe a doua. Lasam fursecurile la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute. Le scoatem albe ;ele se vor usca afara. Daca apasam pe fursec si este usor uscat deasupra,este gata.

Le puteti glazura cu ciocolata topita sau picta cu ajutorul unei pensule subtiri,dupa imaginatia fiecaruia .

Sunt de mare efect,extrem de fragede si aromate.:)

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede-0
Fursecuri fragede-1
Fursecuri fragede-2
Fursecuri fragede-3
Fursecuri fragede-4
Fursecuri fragede-5
Fursecuri fragede-6
Fursecuri fragede-7

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

20.11.2012, 21:40

bune

Toamna07 1

21.11.2012, 11:53

Ina,imi pare rau ca nu ai gasit presa la Lidl!
E clar ca s-au vandut!

Multumesc pentru mesaje!

ionela2682 1

21.11.2012, 12:09

Din Lidl mi am achizitionat si eu o astfel de presa http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-unt-37750.html .Poate am fost eu ghinionista dar a mea dupa prima folosire s/a stricat,adica dispozitivul (nu stiu cum sa/i zic )care se insurubeaza in capatul presei pentru a tine discurile fixe s/a rupt.Presa are garantie 2 ani deci am primit banii inapoi .Data viitoare nu ma mai incurc cu cele de plastic ,voi cumpara o presa metalica ... http://www.shopu.ro/presa-pentru-biscuiti-fursecuri-p-2551.html

poate va rezista mai mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04