Prajitura Gabriela

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2016 | 877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri de ou
  • 400 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri de ou
  • 400 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 400 g unt
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabriela:

Avem nevoie de 2 blaturi,pentru fiecare batem 5 albusuri spuma cu 200 g zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungem o tava mare cu unt o imbracam in hartie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnati compozitia de blat in tava o nivelati si o introduceti 50 minute la cuptor, cand este gata rasturnam blatul pe masa indepartam hartia si ungem blatul cu unt.

Procedam la fel si pentru al doilea blat.                

Pentru crema intr-un vas amestecam zaharul,faina,zaharul vaniliat cu laptele si fierbem la bain-marie la foc mic, amestecand incontinuu pana cand obtinem o crema tare si omogena. In alt vas frecam untul spuma adaugam coaja rasa si sucul de la cele doua lamai, adaugati aceasta compozitie peste crema complet racita si amestecam cu mixerul foarte bine.          

Se intinde crema obtinuta intre cele doua blaturi si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Gabriela 443400
retete culinare - Prajitura Gabriela 443401
retete culinare - Prajitura Gabriela 443402
retete culinare - Prajitura Gabriela 443403
retete culinare - Prajitura Gabriela 443404
retete culinare - Prajitura Gabriela 443405
retete culinare - Prajitura Gabriela 443406
retete culinare - Prajitura Gabriela 443407
retete culinare - Prajitura Gabriela 443408
retete culinare - Prajitura Gabriela 443409
retete culinare - Prajitura Gabriela 443410
retete culinare - Prajitura Gabriela 443411
retete culinare - Prajitura Gabriela 443412
retete culinare - Prajitura Gabriela 443413

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Panacris 1

18.05.2016, 14:40

Delicioooaassăăă!

diaconta 1

27.06.2016, 21:13

La multi ani!!! Frumosi si impliniti.
Aniversare frumoasa.
Nu stiam ca nu suntem prieteni

dantes 1

28.06.2016, 06:37

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S