Prajitura Greta Garbo

de Toamna07 in Prajituri, 19 Oct 2012 | 168366 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan,o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smanatana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Decor:
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma.Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.

Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.

Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Portionam si servim.

DELICIOASA SI FRAGEDA!:)

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Greta Garbo-0
Prajitura Greta Garbo-1
Prajitura Greta Garbo-2

COMENTARII (60)

marieta

marieta 1

21.12.2013, 00:07

in toate tarile din Europa este Crem-fresch care este ca smantana din Romania

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:34

ce prajitura buna !

Xandrinne

Xandrinne 1

11.01.2015, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!