Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

de Sidy in Prajituri, 10 Iul 2012 | 6753 vizualizari

 

Inca una dintre prajiturile copilariei mele, din caietul cu retete al maicutei mele. O prajitura dulce-acrisoara , foarte aromata care face parte din topul primelor 10 prajituri preferate ale familiei.Glazurata sau doar pudrata cu zahar este un deliciu pentru papilele gustative.Sunt sigura ca si voi ati incercat-o de nenumarate ori pina acum..

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 7-8 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de caise
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo ( Jerbo):

Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.


Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se intinde a doua foaie se unge cu gem . Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie si se pune nuca cu zahar pe ea.Deasupra ramine a patra foaie goala, pe care o intepam putin cu furculita.


Se baga la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si se coace pina se rumeneste un pic foaia de deasupra, cam o ora.


Cind e gata , se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf sau se glazureaza si se taie in ce forma dorim.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

15.07.2012, 07:57

am adaugat-o la favorite, trebuie neaparat sa o fac.

babi5 1

20.06.2013, 18:57

Panacris 1

29.10.2015, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca