Tartelette

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 2504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiole esenta vanilie
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie sau
  • crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • DECOR:
  • fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelette:

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.


2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.


3.La sfarsit se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.


4.Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.


5.Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina.Se intinde foarte subtire.Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete.Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose.Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla.Se coace pana devin usor aurii.Se lasa la racit


6.Preparam crema conform instructiunilor de pe plic.O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele.Ca decor se pun fructe mici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Laly 1

28.06.2010, 00:09

Pentru tine Housy am pus cateva deoparte

elena1988 1

24.02.2011, 10:02

adry88 1

03.06.2011, 21:15

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica