Tartelette

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 2370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiole esenta vanilie
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie sau
  • crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • DECOR:
  • fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelette:

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.


2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.


3.La sfarsit se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.


4.Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.


5.Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina.Se intinde foarte subtire.Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete.Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose.Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla.Se coace pana devin usor aurii.Se lasa la racit


6.Preparam crema conform instructiunilor de pe plic.O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele.Ca decor se pun fructe mici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Laly 1

28.06.2010, 00:09

Pentru tine Housy am pus cateva deoparte

elena1988 1

24.02.2011, 10:02

adry88 1

03.06.2011, 21:15

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Carmelita de Valentine's day