Prajitura Ingerilor - Angels Cake

de MyFancyCake in Prajituri, 3 Ian 2012 | 17060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri (oua marimea M), 
  • 175 gr zahar pudra,
  • 150 gr faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita esenta migdale,
  • 1/2 lingurita esenta vanilie,
  • un praf de sare,
  • 200 gr zahar fin
  • Pentru toppingul de fructe de padure avem nevoie de
  • 200 gr fructe de padure,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ingerilor - Angels Cake:

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.

Peste albusurile batute spuma se adauga 1/3 din faiana amestecata cu zaharul pudra. Se incorporeaza usor prin "rasturnare "cu ajutorul unei spatule. Se repeta operatia de 2 ori cu restul de faina.

Aluatul se toarna intr-o forma neunsa si se coace la 170 grade Celsius timp de 40 de minute.

Se verifica daca este copt cu testul scobitorii.

Cand este gata scoatem prajitura din cuptor, intoarcem forma cu fundul in sus si o lasam la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit complet, se desfac marginile cu
ajutorul unui cutit  apoi se rastoarna pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu topping de fructe de padure.
Pentru topping amestecam fructele de padure cu zaharul si le punem pe foc.

Amestecam sucul de la 2 portocale cu amidonul si il turnam peste fructele de padure.

Fierbem sosul pana se ingroasa usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ingerilor - Angels Cake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

mena29 1

09.01.2012, 15:07

Foarte frumoasa!

Ana_Maria269 1

10.01.2012, 18:12

Wow! Arata uimitor si cu singuranta isi merita numele. Felicitari!

Dya Daniela Andrei 1

08.05.2013, 16:04

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat din albusuri