Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca

de rivka in Prajituri, 5 Dec 2009 | 12853 vizualizari

 

Reteta am adaptat-o dupa prajitura insiropata postata de Michelle, este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine pana acum, merita incercata, daca aveti ustensile de bucatarie sa o puteti decora frumos si mai bine, eu nu am deci nu mi-a iesit perfect decorul...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt stins in putin otet
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 grame zahar glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 grame ciocolata amaruie 85% cacao
  • decor:
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic de budinca la rece (eu am folosit de fructe de padure fragi)
  • ciocolata amaruie 85% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade.

Se prepara blatul : se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma batz.Se adauga cele 5 linguri de faina peste galbenusuri, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus, la sf se adauga si 1 lingurita de praf de copt stins in putin otet.

Se toarna aceasta compozitie in tava de cuptor tapetata pe hartie de copt, se face testul cu scobitoarea cand e gata se scoate se lasa la racit.

Siropul se prepara pe aragaz, se caramelizeaza 50 gr zahar in o lingura de apa, se aduga restul de apa, cele 2 linguri de cacao, se da un clocot se lasa sa se raceasca.

Glazura: se topeste ciocolata amaruie in cca 100 ml frisca lichida pe foc amestecandu-se.

Decor: la bain marie se topeste ciocolata amaruie, se intinde calda pe hartie de copt, se lasa sa se raceasca se decupeaza inimioarele(daca aveti forma e ideal eu am decupat cu cutitul).

Se bate frisca cu mixerul impreuna cu plicul de budinca la rece pana se intepeneste.

Blatul racit se rastoarna pe o alta hartie de copt se stropeste cu siropul de cacao.

Se taie blatul patrate, se aseza intr-o alta tava, se unge fiecare patratel de prajitura cu glazura de ciocolata, se decoreaza cu crema de frisca cu budinca si cate o inimioara de ciocolata.(daca aveti ustensile e si mai bine eu am folosit un cornet de hartie...)

Se da la rece.

E super prajitura asta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11596
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11597
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11598
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11599
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11611
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11612
retete culinare - Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca 11613

COMENTARII (22)

adnas54 1

08.02.2010, 18:11

Eu care ador prajiturile, mi se pare apetisanta.Sanda

epurasha2bb 1

17.02.2010, 20:52

foarte frumos! si dulcica foc roz cu inimioare negre arata super!

elena1988 1

10.02.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D