Prajitura Jerbo

de dariaalexa in Prajituri, 27 Apr 2014 | 17649 vizualizari

 

Prajitura Jerbo este o prajitura delicioasa cu gem si nuca, ideala pentru petreceri, ocazii speciale sau sarbatori, deoarece poate fi preparata cu cateva zile inainte. Este chiar si mai buna, pentru ca foile se inmoaie si devin fragede si .. mmm.. delicioase, cu riscul sa ma repet :D !

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 500 gr faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 gr margarina sau untura
  • putina sare
  • 100 ml smantana (5 linguri pline)
  • drojdie ( aprox. jumatate de pachet)
  • 1 galbenus
  • Umplutura :
  • nuci pisate
  • coaja de lamaie
  • zahar
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo:

Se amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, putina sare. Se face o gropita in aluat si se adauga smantana, drojdia si galbenusul de ou. Impartim aluatul in 4. Il acoperim si il lasam sa se odihneasca aproximativ 20 de minute.

Pentru umplutura, amestecam nucile pisate cu coaja de lamaie si zaharul. Cantitatea depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai multa umplutura de nuci sau mai putina.

Intindem o foaie in tava si o ungem cu gem. Presaram din umplutura de nuci. Peste ea punem lapte amestecat cu esenta de rom si stafide. ( stafidele sunt optionale ). Nu punem foarte mult. Repetam si pentru restul foilor. Ultima foaie se inteapa. Se baga prajitura la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Se poate face o glazura din unt topit amestecat cu o ciocolata cu lapte.

Pofta buna! Este delicioasa si rezista chiar si o saptamana. Mie personal mi s-a parut mai gustoasa dupa cateva zile. Spor la prajiturit!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui gemul de caise cu gem de prune sau magiun de prune, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea