Prăjitură Kati

de madi_marin in Prajituri, 4 Ian 2014 | 12541 vizualizari

 

Având chef de prăjiturit aşaa…la început de an, am cautat prin colecţia mea de reviste culinare ( care …vă asigur….sunt într-un număr foarte mare, însă întotdeauna mai e loc şi pentru altele….:)))) şi m-am oprit la o reţetă din ,,Bucataria pentru toti ,, din 2010. E o prăjitură cu foi, nu exagerat de dulce şi spornică. Merge foarte bine pe platourile acelea cu prăjituri diverse pentru ocazii speciale. De încercat!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi :
  • 500 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • 175 g unt/margarină
  • 3 gălbenuşuri
  • cca. 5 linguri cu smântână (Albalact)
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Crema :
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri gem de caise/piersici
  • 1 plic zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt/margarină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Glazura :
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri cu vârf cu zahăr
  • ciocolată rasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kati:

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat consistent, care nu se lipeşte de mâini). Se cântăreşte, apoi se împarte în trei.

Se coc foile pe fundul tăvii 25/35 cm uns cu unt/margarină cam 10-12 minute. Se dau la răcit.

O foaie o folosim pentru umplutură. Se rupe în bucăţi, apoi deasupra se stropeşte cu lapte, apoi se adaugă esenţa de rom, untul moale (nu lichid!), zahăr, gem şi cacao. Se amestecă mai uşor, astfel încât să rămână şi bucăţele mai mari, că se vede frumos la tăiat.

Montare (în aceeaşi tavă pe care am copt foile) : foaie, toată umplutura bine nivelată, foaia a doua ,glazura ( la baie marină se bat albuşurile spumă tare cu zahărul) şi deasupra se presară ciocolată rasă.

Se acoperă  tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece până a doua zi când se porţionează.

Poftă bună!

 

COMENTARII (24)

Geanina87 1

05.01.2014, 09:49

yamiiii

ryta 1

05.01.2014, 11:11

diaconta 1

05.01.2014, 20:16

ai facut sa arate minunat prajitura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55